همه چیز درباره رامبوتان و فواید خوردن آن

میوه رامبوتان یا مژکی از میوه های استوایی بومی جنوب شرقی آسیا با ظاهری عجیب و غریب و طعم گرمسیری است که در نگاه اول شکل و شمایل جانوران دریایی را به یاد شما می اندازد. درون پوسته آن گوشت خوراکی میوه که شفاف و ترد و به رنگ سفید و گاهی مایل به صورتی که طعمی ترش و شیرین دارد، قرار گرفته است. هسته ی این میوه قهوه ای رنگ و سمی می باشد.

این میوه استوایی سرشار از مواد مغذی است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

 

این میوه جزو خوراکی های کمتر رایج در ایران است و بسیاری از افراد که تا به حال طعم آن را نچشیده اند کنجکاو هستند با مزه این میوه آشنا شوند.

 

اگر دوست دارید بدانید این میوه دوست داشتنی چه طعم و بافتی دارد در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

 

*طعم و مزه رامبوتان

رامبوتان از میوه های هم خانواده لیچی است و از نظر ظاهری نیز شباهت زیادی به این میوه دارد با این حال طعم آن ها کاملا متفاوت می باشد.رامبوتان طعم گرمسیری متمایزی دارد و مزه آن ترکیبی از طعم های ترش و شیرین، معطر و گل دار است در حالی که میوه لیچی طعم گل دار شیرین تری دارد.

 

 

*بافت رامبوتان چیست؟

پوست خارجی رامبوتان پوشیده از موهای بلند است اما لازم نیست نگران آن ها باشید، این موها اگرچه عجیب و غریب هستند و ظاهر جانوران زنده دریایی را برای شما تداعی می کنند اما بخش خوراکی میوه نیستند و خوراکی خوشمزه داخل این پوست قرار گرفته است.

 

گوشت داخلی میوه رامبوتان نرم، خامه ای با بافت کمی جویدنی است در حالی که گوشت لیچی بیشتر ژلاتینی و آب دار می باشد.

 

مانند اکثر میوه ها پیشنهاد می شود اولین بار رامبوتان را به صورت خام و تازه میل کنید و در صورت تمایل در دفعات بعدی از آن برای تهیه مربا یا دسر نیز استفاده کنید.

 

 

*آیا هسته رامبوتان خوراکی است؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است. اول این که باید بدانید اکثر منابع در مورد سمی بودن این دانه ها اتفاق نظر دارند و اختلاف نظر آن ها در این است که آیا این مسئله با پخت و پز از بین می رود یا خیر.

 

دوم این که در طب سنتی برخی نقاط دنیا گفته شده خوردن هسته بو داده رامبوتان خواص زیادی برای سلامتی داشته و خطرناک نیست اما توصیه می کنیم در این مورد محتاط بوده و قبل از مصرف حتما از بی خطر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

 

همه چیز درباره رامبوتان و فواید خوردن آن

 

 

در ادامه میتوانید 7 مورد از مهمترین خواص رامبوتان را مطالعه کنید.

 

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در رامبوتان به افزایش تولید کلاژن پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

 

2. درمان شوره سر

رامبوتان دارای خواص ضد میکروبی قوی است که به پیشگیری و درمان شوره مو کمک می کند.

 

3. درمان ریزش مو

مس موجود در در رامبوتان به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول ها باعث درمان ریزش مو می شود. پروتئین موجود در این میوه شگفت انگیز به تقویت ریشه های مو کمک می کند.

4. سرطان

مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان های موجود در میوه رامبوتان به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو و محافظت از سلول ها در برابر آسیب، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

 

5. دیابت و قند خون

رامبوتان حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است که به جذب سریع تر قند در جریان خون کمک کرده و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

برخی تحقیقات نشان داده که مواد مغذی موجود در میوه رامبوتان به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، همچنین عصاره پوست رامبوتان برای کاهش میزان قند خون موثر می باشد.

6. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در رامبوتان به بهبود هضم غذا کمک می کند، رفلاکس اسیدی معده را کاهش می دهد، زخم معده را درمان کرده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

 

7. یبوست و اسهال

فیبر موجود در رامبوتان به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید یا بواسیر و دیورتیکولیت مفید است.در طب سنتی از میوه رامبوتان برای پیشگیری و درمان اسهال استفاده می شود.